otevřít menu
Státy a oblasti
  • Česká Republika
    550
  • Slovensko
    191
  • Polsko
    2
  • Rakousko
    8
  • Maďarsko
    51
  • Slovinsko
    36
  • Chorvatsko
    6
  • Itálie
    2
  • Černá Hora
    1
  • Německo
    9
  • Moravskoslezský kraj
    0
Ostrovní dovolená plná přírody a relaxace

Ostrovní dovolená plná přírody a relaxace

2024-08-09T10:50:24+00:00 09.08.2024

Tento malebný ostrov leží na severovýchodě Německa a je součástí spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko. Rujána je vyhledávanou turistickou destinací, a to nejen pro své přírodní krásy, ale také díky bohaté historii a kulturním památkám.

Přírodní krásy a národní parky
Jedním z největších lákadel Rujány je její nádherná příroda. Ostrov je známý svými bílými křídovými útesy, které jsou součástí Národního parku Jasmund. Tyto útesy dosahují výšky až 118 metrů a poskytují úchvatné výhledy na Baltské moře. Oblíbeným místem je zejména útes Königsstuhl (Královská stolice), který je symbolem celého ostrova.
Další významnou přírodní oblastí je poloostrov Mönchgut, který se nachází na jihovýchodě Rujány. Tento poloostrov nabízí nádherné pláže, duny a přírodní rezervace, které jsou ideální pro pěší turistiku a cykloturistiku. Na západě ostrova se nachází Národní park Vorpommersche Boddenlandschaft, který zahrnuje nejen pevninské oblasti, ale také řadu menších ostrovů a vodních ploch.
RujánaLázně a rekreace
Rujána je také známá svými lázeňskými městy a rekreačními středisky. Mezi nejznámější patří města Binz, Sellin a Göhren, která jsou oblíbenými letovisky pro turisty z celé Evropy. Tyto lázeňské obce nabízejí krásné pláže, přímořské promenády a bohaté kulturní vyžití.
Binz je největším a nejznámějším lázeňským městem na Rujáně. Jeho typickou architekturou jsou bílé dřevěné vilky z 19. století, které dodávají městu jedinečnou atmosféru. Sellin se zase pyšní nádherným dřevěným molem, které je jedním z nejdelších na Baltském moři.
Binz článek
Doprava a přístupnost
Rujána je snadno dostupná jak z pevniny, tak z jiných částí Německa. Z pevniny je ostrov spojen mostem Rügenbrücke a hrází Rügendamm, které vedou přes lagunu Strelasund. Na ostrov je možné se dostat také trajektem z několika německých a dánských přístavů. Ostrov má dobře vyvinutou infrastrukturu, včetně železničního spojení a autobusových linek, které zajišťují snadný pohyb po ostrově. Cyklisté ocení množství cyklostezek, které propojují hlavní turistické atrakce.
Článek 3 - Rujána

Rujána je skvostem Baltského moře, který láká návštěvníky svou nádhernou přírodou, historickými památkami a poklidnou atmosférou lázeňských měst. Ať už hledáte aktivní dovolenou plnou turistiky a cyklistiky, nebo si chcete odpočinout na krásných plážích, Rujána má co nabídnout každému.

Tento ostrov je ideální destinací pro všechny, kteří chtějí objevit krásy severoněmeckého pobřeží.