otevřít menu
Státy a oblasti
  • Česká Republika
    550
  • Slovensko
    191
  • Polsko
    2
  • Rakousko
    8
  • Maďarsko
    51
  • Slovinsko
    36
  • Chorvatsko
    6
  • Itálie
    2
  • Černá Hora
    1
  • Německo
    9
  • Moravskoslezský kraj
    0
Lyžování v Rakousku! Kam vyrazit za nejlepšími zážitky

Lyžování v Rakousku! Kam vyrazit za nejlepšími zážitky

Lyžování v Rakousku: Zimní radovánky na úrovni

Rakousko je zemí, kde láska k horám a sněhu má dlouhou tradici. Lyžování zde patří k nejoblíbenějším zimním sportům, kterým se každoročně oddávají tisíce návštěvníků. Velká lyžařská střediska nabízejí pestré sjezdovky s různými stupni náročnosti, zábavní parky a sportovní výzvy pro každého lyžaře.

Lyžování v Rakousku

Zimní dovolená v Rakousku je zážitek, na který budete dlouho vzpomínat. Slunečné dny strávené na sjezdovkách, pohledy na zasněžené vrcholky hor a návštěvy útulných horských chat s tradičními pokrmy dodají vaší dovolené jedinečnou atmosféru. Perfektně upravené sjezdovky, moderní lanovky a prvotřídní infrastruktura garantují vysokou kvalitu a komfort, který je synonymem zimní dovolené v Rakousku. To je zimní radovánky na úrovni!

Zimní dovolená v Rakousku je rájem pro lyžaře. Špičkové skiareály, krásné ubytování přímo v Alpách, hotely blízko sjezdovek a vynikající kuchyně vám zajistí energii na celý den na svazích či běžkařských tratích. Rakousko je skvěle dostupné z České republiky, takže si můžete dopřát i víkendové lyžování v top střediscích poblíž hranic.

Lyžování v Rakousku

Nejlepší podmínky pro lyžování v Rakousku

Pokud nechcete řešit dopravu, můžete vybrat některý z organizovaných lyžařských zájezdů. Autobusy cestovních kanceláří vás pohodlně dopraví až k nejlepším střediskům, kde panují ideální sněhové podmínky. Skvělým zážitkem je lyžování na ledovci, například na Dachsteinu nebo Hintertuxu, které patří mezi nejvyhlášenější.

Lyžování v Rakousku

Komfortní apartmány nebo luxusní hotely s wellness

Rodiny s dětmi ocení ubytování v prostorných apartmánech, kde mají dostatek soukromí. Pro ty, kdo chtějí kombinovat lyžování s relaxací, jsou v Rakousku k dispozici špičkové wellness hotely, které nabízí maximální komfort a odpočinek po dni stráveném na svazích.

Ubytování přímo u sjezdovky

Abyste to měli na svah co nejblíž, najděte si ubytování přímo na sjezdovce nebo v její blízkosti. Pokud hotel u sjezdovky není dostupný, mnoho středisek nabízí bezplatné skibusy. Některé hotely poskytují speciální slevové karty, které zahrnují skibus zdarma nebo slevy na skipasy. Skvělou volbou pro vaši zimní dovolenou jsou například střediska v Zillertalu, Kaprunu, Zell am See, Flachau nebo Schladmingu.

Lyžování v Rakousku

Rakousko – ideální pro lyžování s dětmi

Rakouské Alpy jsou ideálním místem pro rodinnou dovolenou. Mnoho středisek nabízí speciální vybavení pro děti, jako jsou lyžařské školy s kvalifikovanými instruktory, kteří pomohou malým lyžařům začít. Po dni na svahu si můžete s dětmi užít vynikající rakouskou kuchyni, která je oblíbená i mezi malými sportovci.

Víkendové lyžování v Rakousku

Pokud hledáte možnost víkendového lyžování, do Rakouska je to z Česka jen kousek. Nejbližší střediska jsou Hochficht a Sternstein, která jsou ideální pro kratší výlety. Z Moravy můžete vyrazit na Semmering, který se nachází jen kousek od Vídně. Spojte lyžování s objevováním krásných památek a přírody, které Rakousko nabízí.

Lyžování v Rakousku

Skipasy v Rakousku: Jak to funguje?

Většina rakouských středisek nabízí možnost pořídit skipas v ceně pobytu. Jeden skipas často platí pro více středisek v rámci jednoho regionu. Při nákupu skipasu předem můžete navíc ušetřit, jelikož ceny bývají nižší než při koupi na místě. Pokud plánujete strávit na svahu více dní, skipas zahrnutý v ceně pobytu je skvělou volbou.

Nejlepší lyžařské areály v Rakousku: Zimní dovolená na úrovni

Pokud hledáte pestré a rozsáhlé lyžařské oblasti, Rakousko je ideální destinací. Moderní lanovky, precizně upravené sjezdovky a dechberoucí horská panoramata, která vás budou provázet na každém kroku. Vaše lyžařská dovolená se zde promění v nezapomenutelný zážitek. To je život na vysoké noze v Rakouských Alpách!

Lyžování v Rakousku

9 největších lyžařských středisek v Rakousku

Rakousko je rájem pro milovníky lyžování a zimních sportů. Jeho rozsáhlá lyžařská střediska nabízejí stovky kilometrů sjezdovek, moderní lanovky, perfektní sněhové podmínky a nádherná horská panoramata. Pojďme se podívat na 9 největších a nejoblíbenějších lyžařských středisek, které vám přinesou nezapomenutelné zážitky.

1. Ski Arlberg

Ski Arlberg je největší lyžařskou oblastí v Rakousku, s více než 300 km sjezdovek a 88 lanovkami. Tento region spojuje známá střediska jako St. Anton, Lech a Zürs, a je ideální pro zkušené lyžaře i rodiny.

2. Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (Skicircus)

Skicircus nabízí přes 270 km sjezdovek a je jednou z nejrozmanitějších lyžařských oblastí v Rakousku. Najdete zde jak pohodové rodinné tratě, tak adrenalinové sjezdy pro pokročilé.

3. Zillertal Arena

Zillertal Arena, největší lyžařské středisko v údolí Zillertal, se pyšní 143 km sjezdovek. Sjezdovky vedou až do výšky 2500 m a jsou vhodné pro všechny úrovně lyžařů.

Lyžování v Rakousku

4. Kitzbühel

Kitzbühel patří mezi nejznámější lyžařské destinace na světě. Nabízí 179 km sjezdovek a je proslulé svou závodní tratí Hahnenkamm, kde se konají prestižní závody světového poháru.

5. Ischgl-Samnaun (Silvretta Arena)

Toto středisko spojuje rakouský Ischgl a švýcarský Samnaun. Nabízí více než 239 km sjezdovek a je známé pro svůj bohatý aprés-ski život a moderní vybavení.

6. Schladming-Dachstein

Schladming-Dachstein je součástí Ski amadé a nabízí 230 km sjezdovek. Lyžařská houpačka 4-Berge je velkou atrakcí této oblasti, kde si na své přijdou rodiny i pokročilí lyžaři.

Lyžování v Rakousku

7. Zell am See-Kaprun

Region Zell am See-Kaprun se pyšní sjezdovkami na ledovci Kitzsteinhorn, kde je sníh zaručen celoročně. Středisko nabízí 138 km sjezdovek s nádherným výhledem na jezero a okolní hory.

8. Sölden

Sölden je oblíbeným lyžařským střediskem díky svým ledovcům Rettenbach a Tiefenbach. Se svými 144 km sjezdovek a výškovým rozdílem až 3340 m je ideální pro milovníky lyžování na vysoké úrovni.

9. Obertauern

Obertauern je známý svými ideálními sněhovými podmínkami a dlouhou sezónou. Nabízí 100 km sjezdovek a je ideální volbou pro rodiny i nadšence do freeridu.

lyžování v Rakousku

Lyžování v ráji zimních sportů

V regionu mistrovství světa Schladming-Dachstein se nescházejí jen hvězdy světového poháru, ale také jedny z nejpůsobivějších lyžařských hor Rakouska – jako je lyžařská houpačka Schladminger 4-Berge a naše rodinné lyžařské vrcholy. Celkem 77 moderních lanovek a sedačkových vleků, 100 útulných lyžařských chat a přibližně 230 kilometrů perfektně upravených sjezdovek v rámci Ski amadé a Schneebärenlandu jsou vám po celou zimu k dispozici. Naše šestice Funslopes zajišťuje dávku adrenalinu a rozmanitosti, kterou si užijí jak dospělí, tak děti. Crosspark na Reiteralmu se může pochlubit impozantní trasou končící skokem u horské chaty, zatímco Superpark Planai nabízí širokou škálu parkových prvků od snadných po náročné, takže si každý přijde na své.

Rakousko poskytuje lyžařům všech úrovní perfektní zázemí a neopakovatelný zážitek na horách.